Een kijkje in het leven van…

In Gladly Breaking Bread heeft Aasman het over een typisch amateurfilm genre, namelijk ‘A day in the life of…’ In dit genre wordt op een (meestal) chronologische manier verteld hoe een dag eruit ziet van een bepaald persoon of een bepaalde familie. In het filmpje van de Huygen-familie zien we een normale dag van deze familie vanaf het moment dat ze opstaan tot het moment dat de dag eindigt. Er wordt in deze film gebruik gemaakt van ‘intertitles’ om een narratief aan te brengen in de film, maar dit kan natuurlijk ook op andere manieren gebeuren, bijvoorbeeld door middel van een verteller zoals in het andere filmpje dat door Aasman wordt besproken (Course of Life).

Vaak zien we dat er in home movies een narratief of een bepaalde chronologie wordt aangebracht zoals in de filmpjes die Aasman bespreekt in haar tekst. Dit gebeurt op allerlei manieren. Ook kun je het door haar genoemde genre ‘A day in the life of…’ misschien ook wel uitbreiden naar ‘A week in the life of…’ of je kunt het simpelweg omschrijven als: ‘Een kijkje in de wereld van…’

In het voorbeeld hieronder volg je een meisje die samen met haar familie drie dagen op vakantie gaat naar Reno. Tijdens haar vakantie kun je haar bijna 24/7 volgen en haar vakantiefilm bestaan dan ook uit vier delen van elk zo’n 15 tot 20 minuten. Je krijgt dus letterlijk een kijkje in haar wereld, tijdens haar vakantie. Het filmpje wordt van begin tot eind door haar (en in een enkel geval door een van haar familieleden) aan elkaar gepraat. Aangezien het meisje een fashionblogger is wordt er ook erg vaak ingezoomd op haar outfits. Grappig is het ook om te zien dat de film begint op het moment dat het meisje aan het inpakken is voor haar vakantie en het laatste deel eindigt op het moment dat de hele familie weer thuis is en gaat eten. Er is dus duidelijk nagedacht over het begin en het einde.

Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=SHI7mM_U75Q&feature=fvwrel

Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=djsX1lqpoPE&feature=fvwrel

Part 3: http://www.youtube.com/watch?v=Oi13ExL1wcs&feature=relmfu

Part 4: http://www.youtube.com/watch?v=gQ5S8QfrfCE&feature=relmfu

Manon